Ten przepis na tartę z całej pszenicy to najlepszy sposób, aby cieszyć się deserem bez poczucia winy. Cała pszenna skórka jest pieczona w piekarniku i zajmuje to tylko kilka minut. Cała tarta pszenna ma pyszne słodkie nadzienie o smaku banana i jabłka. Możesz również przygotować ten przepis na tartę na następny dzień.
Składniki:
Mąka pełnoziarnista – 1 filiżanka
Brązowy cukier – ½ filiżanki
Masło – 1 filiżanka
Ekstrakt waniliowy – 1 łyżka
sól – ¼ łyżki
Banany – 2
Jabłka – 2
Olej kokosowy – 1 łyżka
Sposób:
Rozgrzej piekarnik na 180 stopni Celsjusza i natłuść okrągłą formę do pieczenia.
Wymieszaj w misce mąkę, brązowy cukier, sól, masło, ekstrakt waniliowy i wodę, aby uzyskać miękkie ciasto.
Wciśnij ciasto do formy i piecz przez 10 minut.
Obierz banany i pokrój je na kawałki, a następnie wymieszaj z jabłkami.
Przełóż masę do formy na tartę.
Posyp olejem kokosowym i przykryj.
Piecz tartę przez 30 minut.
Pozwól jej ostygnąć i podawaj na zimno.
Jeśli chcesz przygotować ten przepis na tartę pełnoziarnistą na następny dzień, przechowuj go w lodówce. Skórka zachowa się przez kilka dni.
Wnioski:
To jest najlepszy przepis na tartę z całej pszenicy. Zrób to i cieszyć się smakiem.