Przepis na tartę z całej pszenicy

Ten przepis na tartę z całej pszenicy to najlepszy sposób, aby cieszyć się deserem bez poczucia winy. Cała pszenna skórka jest pieczona w piekarniku i zajmuje to tylko kilka minut. Cała tarta pszenna ma pyszne słodkie nadzienie o smaku banana i jabłka. Możesz również przygotować ten przepis na tartę na następny dzień.

Składniki:

Mąka pełnoziarnista – 1 filiżanka

Brązowy cukier – ½ filiżanki

Masło – 1 filiżanka

Ekstrakt waniliowy – 1 łyżka

sól – ¼ łyżki

Banany – 2

Jabłka – 2

Olej kokosowy – 1 łyżka

Sposób:

Rozgrzej piekarnik na 180 stopni Celsjusza i natłuść okrągłą formę do pieczenia.

Wymieszaj w misce mąkę, brązowy cukier, sól, masło, ekstrakt waniliowy i wodę, aby uzyskać miękkie ciasto.

Wciśnij ciasto do formy i piecz przez 10 minut.

Obierz banany i pokrój je na kawałki, a następnie wymieszaj z jabłkami.

Przełóż masę do formy na tartę.

Posyp olejem kokosowym i przykryj.

Piecz tartę przez 30 minut.

Pozwól jej ostygnąć i podawaj na zimno.

Jeśli chcesz przygotować ten przepis na tartę pełnoziarnistą na następny dzień, przechowuj go w lodówce. Skórka zachowa się przez kilka dni.

Wnioski:

To jest najlepszy przepis na tartę z całej pszenicy. Zrób to i cieszyć się smakiem.